NONI DE TAHITI SOK

NONI DE TAHITI sok

 


NONI (lat. Morinda citrifolia) je biljka iz porodice Rubiaceae, koja raste u obliku grmolikog drveta, visine od 3  do 10 metara. Noni biljka raste u tropskim područjima – od jugoistočne Azije i Australije, preko ostrva Tihog okeana do središnje i južne Amerike, pa do Afrike i Madagaskara.

 

Vrlo je otporna na sušu, kao i na slana staništa. Ima velike, tamnozelene listove, cvate i donosi plodove koji sazrijevaju tokom cijele godine (12 berbi godišnje). Nezreli plodovi su zelene boje, a kad su potpuno zreli postaju bijelo-žućkasti, veličine 7-12 cm i intenzivnog su mirisa i ukusa.

 

Svaki plod ima preko 150 sjemenki, koje su tamno crvene boje (zbog kojih sok i ima takvu boju). Plodovi, listovi i korijenje noni biljke se u tradicionalnoj primjeni koriste više od dva milenijuma protiv bolova, za bolju probavu, kod problema sa kožom, kosom, noktima i za brže zacjeljivanja rana.


Noni plod sadrži veliki broj hranljivih materija, neke od njih su: vitamini i minerali (C, B1, B2, B3, B6, E; natrij, kalij, gvožđe, mangan, magnezijum, …); 18 aminokiselina; terpeni; polisaharidi; antrakinoni; skopoletin.

 

Opis:

NONI de Tahiti je 100% prirodni sok, bez dodataka vode, drugih sokova, bez dodanog šećera i konzervansa. Za sok se koriste isključivo 100% zreli plodovi, ručno ubrani. Posebnom načinom proizvodnje (prema tradicionalnom tahićanskom receptu) hranljivi sastojci iz ploda su sačuvani, zadržao je svoja prirodna svojstva, zbog čega i ima specifičan trpki ukus.


Boca je od tamnog stakla i dok je originalno, tvornički, zatvorena može stajati na sobnoj temperaturi (na oko 18ºC), a nakon otvaranja treba je obavezno držati u frižideru.


NONI de Tahiti sok mogu piti svi – djeca, starije osobe, trudnice, dijabetičari, … Preporučuje se uzimati na prazan želudac, odmah nakon buđenja i/ili pola sata prije jela. Pepsin i želučana kiselina, u slučaju uzimanja na puni želudac mogu uništiti osjetljive sastojke Noni soka. Uzimajte Noni polako, rastapajte ga u ustima i miješajte sa pljuvačkom, pustite neka vam sok lagano sklizne niz grlo.

 

  • Bez dodane vode ✓
  • Bez dodanog šećera ✓
  • Bez konzervansa ✓
  • 100% prirodan sok ✓